Od otvaranja 30. aprila 2022. godine, Muzej očuvanja "Dosijea X" postao je mesto gde fanovi dolaze da proslave seriju koju toliko vole.

Keli i Džim Entoni su stvorili muzej sa ciljem da "sačuvaju istoriju "Dosijea X" i odaju počast onima koji su bili uključeni u kreiranje ove istorijske i revolucionarne serije".

Za 30. godišnjicu, muzej je organizovao fanfest 7. i 8. jula sa poznatim ličnostima iz serije. Prema rečima Keli Entoni, prisustvovalo je oko 500 ljudi, sa posetiocima iz celog sveta, uključujući Kostariku i Australiju.

U petak, 7. jula, ovoj manifestaciji su priusustvovali Karin Konoval, Kristofer Logan, Vilijam B. Dejvis i Anabet Giš. Ovaj događaj je omogućio da posetioci, kako se našalila Keli, "u suštini provedu dva sata zaključani u muzeju sa poznatom ličnošću." Posetioci su mogli da razgledaju muzej i komuniciraju sa glumcima.

U subotu, 8. jula, gosti su imali priliku da se sretnu sa glumačkom ekipom (Giš, Dejvis, Konoval, Logan, Brajan Tompson, Kris Ovens, Skot Belis, Brus Harvud i Džej Džej Lendl), dobiju autograme i naprave zajedničke fotografije. Sa fanovima su se susreli Kris Vadl (rekviziter) i Mark Kudra (dekorater seta).

Održana je večera, dva panela sa glumcima, takmičenje u kostimima, ali i "Zum" razgovor sa Krisom Karterom.

Entonijevoj je ipak najdraža činjenica da serija zaista spaja ljude: od male dece do starijih koji su doputovali u Saratoga Springs i uživaju u sećanju na seriju koja im je pružila mnogo jedinstvenih trenutaka. Jedno od najlepših sećanja joj je priužila grupa od četiri tinejdžera koji su tokom letnjeg raspusta nagovorili roditelje se dovezu čak iz Floride i da posete ovaj muzej.

"Na osnovu mog dosadašnjeg iskustva, čula sam iz prve ruke kako je serija promenila ljude, spasila živote i ostavila ogroman utisak", izjavila je Keli. "A pošto je ovo 30. godišnjica, voleli smo da okupimo fanove i proslavimo ovu zajednicu."


Post a Comment

Previous Post Next Post