Cynthia, autor ovog posta je napisala: "Ovi citati su nastali u SF serijama i ušli su u anale pop kulture. Ponavljani su, parodirani i kladim se barem jednom korišćeni kako bi prodali nešto na TV-u. Ovo je Top 5 mojih kandidata.

5. The truth is out there - Dosije X

Od kada su Mulder i Scully ušetali u Dosije X, bili smo odlučni da saznamo pravu istinu o vanzemaljcima, Bigfutu, Elvisu i Lady Gagi. Ta fraza je inspirisala milione da gledaju u daljinu i osete prisusustvo medju nama i to je dobro, a zahvaljujući Chrisu Carteru, ta fraza i Dosije X će uvek biti povezani sa zaverom svake vrste."

4. I'll be back - Terminator

Citat koji je Arnold Schwartzenegger izgovorio svojim "dubokim, ravnim glasom" u Terminatoru. Bio je upotrebeljavan u mnogim filmovima i serijama, pa i u političkoj karijeri guvernera Kalifornije.

3. He's dead, Jim. - Star Trek

"... Ovom frazom se prepoznaju ne-štreberi širom sveta, ostavljajući glumcu DeForest Kelleyu da izgovori rečenicu koja će najverovatnije završiti na njegovom nadgrobnom spomeniku."

2. Danger, Will Robinson, danger - Lost in Space

Fraza koju izgovara Robot jednom u baš ovom obliku, ali je ponavljana i parodirana i čak se pojavljuje u Zapadnom Krilu.

1. Luke, I am your father - Star Wars



ceo post na: sfuniverse.com

Post a Comment

Previous Post Next Post