Pre osam godina, tačnije 19. maja 2002. emitovana je poslednja epizoda serije Dosije X - The Truth. Ova dvodelna epizoda konačno spaja Moldera i Skali. Molder ubija super vojnika i biva prinudjen da se brani ali da brani i Dosije X na nimalo fer sudjenju. Saznajemo da je Pušač i dalje živ, ali da zatim strada u eksploziji. Molder otkriva da je datum 21.12. 2012. nimalo lep za čovečanstvo, a super vojnici  su zauzeli važne pozicije. Kako su Molder i Skali u bekstvu, ostaje im da veruju u duhove prošlosti (barem do 2008. ali to je več neka druga priča)...

Poslednje rečenice u epizodi izgovaraju Molder i Skali u hotelskoj sobi u Novom Meksiku:

Skali: "Uvek si govorio da želiš da veruješ. Ali u šta? Ako je ovo istina za kojom si tragao, šta onda preostaje?"
Molder: "Želim da verujem da nas mrtvi nisu napustili. Da nam oni govore deo nečega većeg od nas — većeg od bilo koje vanzemaljske sile. Ako smo ti i ja sada nemoćni, onda želim da verujem da ukoliko slušamo šta nam se govori, dobijamo snagu da spasimo nas same.
Skali: "Onda verujemo u istu stvar."
Molder: "Možda postoji nada."


4 Comments

  1. A istina je jos uvek tamo negde.

    ReplyDelete
  2. TXF forever!!!

    ReplyDelete
  3. Kada bi uradili bar jos jednu sezonu kako bi to bilo lepo..ehh

    ReplyDelete
  4. Pa sad koliko se secam Karter je imao u planu 10. i 11. sezonu ali bez Moldera i Skali. Dosije X sa Dogetom i Rejes mislim da nikome ne bi nikome bilo interesantno. A Karter je vrlo dobro znao da se serija ukida i nakon poslednje epizode Fox brise sajt bez najave, tako da je mogao malo da povede racuna o scenariju. Ako treceg filma bude bilo, bice to igrom slucaja "mini sezona serije", koji bi trebalo da se zove The Truth.

    ReplyDelete

Post a Comment

Previous Post Next Post