Nikol Kidman i Džilijen Anderson bi se mogle naći u rivalskim filmovima o ratnom dopisniku i novelistkinji Marti Gelhorn.
Po navodima Deadline Hollywood-a, Nikol će se pridružiti Klajvu Ovenu u filmu Hemingvej i Gelhorn koji govori o jednom od najpoznatijih parova američke literature.
Džilijen Anderson je 2008. otkupila prava za biografiju Karoline Murhed - Gellhorn: A Twentieth-Century Life i angažovala Šermana Mekdonalda kao scenaristu za filmsku verziju u kojoj bi Džilijen igrala Martu Gelhorn.
Inače, producent filma Hemingvej i Gelhorn je Džejms Gandolfini koji je na pripremi za ovaj film radio šest godina unazad i prvobitno je želeo da se pojavi u njemu. Snimanje filma će početi u Severnoj Kaliforniji naredne godine.
Ernest Hemingvej je već bio legenda u oblasti literature kada je sreo Martu, jednu od najboljih ratnih dopisnika u prošlom veku, u lokalnom baru u Ki Vestu, 1936. godine.
Njihova burna romansa i petogodišnji brak će ih odvesti gradjanski rat u Španiji, a borbeni duh Marte Gelhorn je inspirisao Hemingveja da napiše jednu od njegovih najpoznatijih novela For Whom The Bell Tolls.

Podsećanja radi, pre dve godine Džilijen je izjavila za Variety: "Marta Gelhorn je bila jedna od najuvaženijih  novinarki veka i smatram da Karolinina biografija u potpunosti obuhvata njen bogat i komplikovan život."  Medjutim, njena predstavnica nije imala informacije o aktivnom statusu projekta, ali je navela da veruje da je  projekat još uvek u fazi razvoja.


1 Comments

  1. Bas bi bilo bi interesantno videti ta dva filma.

    ReplyDelete

Post a Comment

Previous Post Next Post