Ovih dana su se pored skorašnje recenzije o Dosijeu X pojavile i dve liste koje uključuju ovu seriju. Jedna je vezana za deset najboljih serija o čudovištima, a druga je fokusirana na sedam najboljih epizoda emitovanih uoči Noći veštica.


10 najboljih serija o čudovištima

Zastrašujuće, zabavne i svakako najbolje zveri na televiziji.

- Bafi: Ubica vampira
- Porodica Adams
- Dosije X *
- True Blood
- Zona sumraka
- Aaahh!!! Real Monsters
- Tales From the Crypt
- Ugly Americans
- Supernatural
- Walking Dead


Sedam najboljih epizoda emitovanih uoči Noći veštica:

1. Bewitched (Trick or Treat, 1965.)
2. Simpsoni (Treehouse of Blood III: Clown Without Pity, 1992.)
3. Mesto zločina: Las Vegas (The Chick Chop Flick Shop, 2007.)
4. Moj takozvani život (Halloween, 1994.)
5. Snupi (It's the Great Pumpkin, Charlie Brown, 1966.)
6. Dosije X (Home, 1996.) **
7. The Office (Halloween, 2005.)




* Za FS seriju umotanu u istraživanja o postojanju vanzemaljaca, vladinim zaverama i ličnim odnosima izmedju jednog para federalnih agenata, Dosije X je zasigurno upakovao i mnoštvo uvrnutih strašila. Na listi vrednih-babaroga kandidata nalaze se telekinetički duh, parazit Flukmen, robotičke bubašvabe, čovek insekt (uključujući njegovu legiju zombija), gljiva ljudožder i naravno, Veliki Mutato, koji i nije bio baš toliko čudovište, već mutant koji je voleo Šer.

** To bi moglo i ovako da se sroči: ako vas bendžo muzika iz filma Oslobadjanje (Deliverance, 1972.) izludjuje od straha, onda nećete smeti da gledate ovu epizodu Dosijea X. Radnja je sumorna: deca koja su igrala bejzbol pronalaze leš tek rodjene defektne bebe. Molder i Skali bivaju pozvani da ispitaju, kako se čini ubistvo, od strane tri uvrnuta brata. Ali budite uvereni da radnja postaje mnogo zamršenija. Ako imate smelosti, probajte da ostanete ispred ekrana



today.msnbc.msn, newsweek

Post a Comment

Previous Post Next Post