Jedna od najvećih ikona kada su u pitanju negativci u istoriji televizije, enigmatični Pušač, fascinirao je legiju fanova u televizijskom hitu devedesetih, Dosijeu X. On je izabran glasovima čitalaca TV Guide-a za najomiljenijeg televizijskog negativca. Čovek koji se krije iza njega je kanadski glumac i režiser Vilijam B. Dejvis, čiji će memoari razonoditi i intrigirati milione ljubitelja Dosijea X širom sveta.
Ipak Dejvisova priča se ne svodi samo na Dosije X
Dejvis je svoje veliko glumačko iskustvo počeo da stiče još kao dete pedesetih godina u Ontariu, a tokom godina uspeo je ga zaokruži na radio, pozorište, film i televiziju. Nakon diplomirane filozofije na Univerzitetu u Torontu, on se okreće režiji i to je bio potez koji ga vodi ka pozorišnoj školi u Britaniji i karijeri režisera. Tamo se ponovo sreće sa kolegom Donaldom Saterlendom i radi u Nacionalnom pozorištu sa uglednim ličnostima medju kojima su bili Ser Lorens Olivije, Dama Megi Smit i Albert Fini. 
Oni koji vole pozorište biće oduševljeni sećanjem na Strew Hat Players u Ontariu ili iskušenja i nevolje umetničkog upravnika repertoara škotskog pozorišta u Dandiju, ili njegovih hrabrih pokušaja da stvori pozorište u Kvebeku koje bi bilo privrženo kanadskom repertoaru. Oni koji vole istoriju sa Dejvisom će oživeti zlatne godine kanadske radio-drame i pozorišta, uz veleletni pogled na unutrašnjost Nacionalne Škole Teatra gde je uredjivao Engleski program glume tokom šezdesetih. Oni koji vole da čuju nešto skandala i tračeva neće biti razočarani.
Pisan u lakom konverzacionom stilu, ovaj memoar je zaista predstavlja Pušačeve misli – dok Dejvis čitaocima stavlja akcenat na svoje simpatije, gubitke, nadanja, strahove i dostignuća u ovoj jedinstvenoj i privlačnoj autobiografiji.

Post a Comment

Previous Post Next Post