Televizijski parovi su formulisani kao pravilo, ali je nemoguće ne voleti ih. Mnogi od isprobanih i realnih matrica predstavlja klasike iz prostog razloga: gledaoci reaguju na njih bez obzira na mnogobrojne varijacije do sada vidjene. Ponekad serije prikazuju obrte u njihovom medjusobnom odnosu jednostavnim gestovima koji nas razoružavaju ili upropašćavanjem bitnog trenutka...

5. Tajna veza: Čendler i Monika [Prijatelji]
4. Prekid romantične ispovesti: Deseti Doktor i Rouz Tajler [Doktor Hu]
3. Poslednji poljubac: Sojer i Džulijet [Izgubljeni]
2. Kobajagi par: Tim i Dejzi [Spaced]

1. To svi vide osim njih dvoje: Molder i Skali [Dosije X]

Postoji li išta romantičnije od dve medjusobno ludo zaljubljene osobe koje to i ne primećuju? Naravno, ovo se u realnom životu i ne dogadja toliko često, ali zato predstavlja pravu epidemiju na televiziji.
Najbolji primer ovoga jesu Molder i Skali koji su proveli sedam sezona insistirajući da su samo partneri, dok su svi oko njih nagadjali nešto drugo.
Za ovaj par specifična je fabrikovana tenzija - hoće li će se njihov odnos pretvoriti u nešto organsko ili ne. Parovi znaju da su zaljubljeni jedno u drugo, ali još uvek ne shvataju u kojoj meri. Srećom po njih, imaju prijatelje, kolege i slučajne prolaznike na ulici koji će im to staviti do znanja.

Post a Comment

Previous Post Next Post