Tvorac Dosijea X će se pojaviti kao specijalni gost i govornik na predstojećem šou mladih talenata koji se održava 29. septembra u Karterovom rodnom gradu Belfleru.

Stiven Dolindžer, predsednik fondacije Youth Cultural Arts naveo je da su "Krisova umetička dostignuća deo domaće kulturološke fabrike" i da je "ovogodišnja tema nazvana Sledi svoj san, a da niko nije bolja inspiracija učesnicima od Kirsa, koji je odrastao u Belfleru. Kris je sledio svoje snove i uspeo je da preuredi standarde naučne fantastike na televiziji."

Karter (54) je svoju karijeru započeo kao novinar magazina Surfing. Nakon toga je razvio projekat za studio Foks kojeg je nazvao Dosije X. Serija je postala kulturološki fenomen zahvaljujući pričama o vanzemaljcima i zaveri unutar vlade. Emitovana je devet sezona i osvojila ukupno 52 nominacije za nagrade Emi. Serija je osvojila dva Zlatna globusa za najbolju dramu. Karter je, izmedju ostalog, nominovan za tri Emija i osvojio je tri Zlatna globusa.

Ova fondacija je osnovana 1998. sa središtem u pozorištu Belfler. Njen jedini cilj je pružanje pomoći u sticanju samopouzdanja kod dece svih uzrasta, rasa, seksualnih orijentacija i veroispovesti, dozvoljavajući im da učestvuju u raznim umetničkim projektima.

press-telegram

Post a Comment

Previous Post Next Post