Studio Gibli objavio je zvaničnu informaciju da glumica Džilijan Anderson počinje sa radom na engleskoj glasovnoj verziji anime filma From Up On Poppy Hill (bukvalni prevod: Sa vrha makovog brda), autora Goroa Mijazakija. Andersonovoj će ovo biti drugi put da pozajmljuje glas za potrebe animiranog filma u engleskoj govornoj verziji, nakon ostvarenja Princeza Mononoke iz 1997. godine. Za sada nije poznato kojeg će lika "oživeti" Džilijan.

Glumac i režiser Ron Hauard se takodje priključuje ovom projektu, na poziv izvršnih producenata Frenka Maršala i Kejtlin Kenedi. Nagradjivani dizajner zvuka i režiser Geri Rajdstorm će biti zadužen za režiju engleske verzije glasova.

From Up On Poppy Hill je adaprtirana verzija devojačke mange pod nazivom Kokurikozaka kara, autora Čizuru Takahašija i Tetsuro Sajama, a govori o grupi tinejdžera iz Jokohame koja se protivi rušenju školskog kluba tokom priprema za Olimpijske igre u Tokiju 1964. godine. Film je premijerno prikazan u Japanu jula prošle godine.

Severno-američki distributer Dži-Kids planira prikazivanje filma marta sledeće godine, nakon mogućih kvalifikacija za nagradu Oskar.

izvor: gilliananderson.ws

Post a Comment

Previous Post Next Post