Prepoznajući suštinsku ulogu koju su scenaristi odigrali tokom stvaranja i uzdizanja televizijskog medijuma još od samog nastanka, tri značajna udruženja američkih scenarista proglasilo je listu 101 Najbolje napisane televizijske serije, proslavljajući tako sedam decenija izvanrednog televizijskog programa i scenariste koji su im udahnuli život. 
  
Medju 10 najboljih naslova izdvojili su se "Sopranovi", kao najbolja napisana serija, "Zona sumraka" (3.) i "Ljudi sa Menhetna" (7.), dok je "Dosije X" zauzeo 26. poziciju. Dva žanra su očigledno dominirala medju prvih pedeset, s obzirom da se radi o pre svega inovativnim serijama.
 
Lista je sastavljena prema broju glasova dva udruženja (scenaristi sa istoka i zapada zemlje). Ovo je treća po redu lista, nakon 101 Najboljeg scenarija i 101 Počasnog horora, inovativne serije i miniserije. Zvaničnici ovih udruženja su saopštili da ovaj izbor ne predstavlja samo priznanje najboljem televizijskom programu, već i posvećenost svim scenaristima koji su posvetili talenat unapredjivanju svojih dela.



Celokupna lista: wga.org
Izvor: shocktillyoudrop.com

Post a Comment

Previous Post Next Post