Tri meseca nakon proslave dvadeset godina od premijernog emitovanja naučno-fantastičnog klasika okupljanjem ekipe na Komik konu, Dejvid Duhovni i Džilijan Anderson će se pojaviti na još jednom dogadjaju.

Ovog puta, par koji je darovao živote Molderu i Skali će se pojaviti u njujorškom Pelej centru, gde će govoriti o "ikonskoj naučno-fantastičnoj seriji koja je u mnogome definisala triler paranoje tokom devedesetih, a čiji se uticaj može osetiti i u današnjim dramama o natprirodnom", navedeno je na zvaničnom sajtu organizatora.
 
Ova rečenica podseća na izjavu autora Krisa Kartera datu na ovogodišnjem Komik konu: "Aktuelne sumnje i teorije zavere su isuviše osione. Serija ne bi mogla biti radjena pre desetak godina jer su ljudi verovali vlastima - ili su tako želeli. Prošli smo kroz vreme kada Dosije X nije bio relevantan." Taj period je, očigledno, završen. 

Tribina pod nazivom "Istina je ovde: Dejvid Duhovni i Džilijan Anderson o Dosijeu X" stiže u njujorški Pelej centar u subotu 12. oktobra.


Izvor: Entertainment weekly

Post a Comment

Previous Post Next Post