Privržena obožavateljka Lisa Higs je organizovala proslavu dvadesetogodišnjice "Dosijea X", na uglu Molderove avenije i Skalinog puta u Orleansu, predgradju Otave, gde se uprkos hladnom vremenu okupilo više od 100 fanova.

"Specijalan, sablasan, negde tamo. Imao je odličnu vezu izmedju likova. Bila je to serija koja se razlikovala od ostalih sredinom devedesetih”, navela je Higs. “Ako ste štreber, onda imate jedno mišljenje, kao u vreme 'Zvezdanih staza'. Onda se pojavio 'Dosije X' i odjednom se cela grupa sa druge strane pretvara u štrebere, što je i privuklo veliki broj gledalaca."

Ova mlada organizatorka je prvobitno planirala prikazivanje filma "Dosije X: Želim da verujem", na manjoj travnatoj površini u blizini ove raskrsnice, ali je iz bezbednosnih razloga lokacija pomerena na teren iza lokalnog društvenog centra. Kris Karter je ovom prilikom poslao video poruku u kojoj je izrazio zahvalnost fanovima za njihovu privrženost seriji, koja je emitovana pre same projekcije filma.

Raskrsnica je, ipak, poslužila kao mesto za fotografisanje. Sat vremena pre početka filma, fanovi su se fotografisali ispod oznaka dveju ulica, uz slike glavnih glumaca i balona u obiliku vanzemaljaca.

Kris Karter i produkcija "Ten Thirteen" su kontaktirali Higsovu, nakon što su iz medija saznali za organizaciju ovog zanimljivog dogadjaja. Oni su za ovu priliku poslali su trista kesica suncokretovih semenki, naravno najomiljenih Molderovih gickalica, koje su bile nudjene posetiocima.


Izvor: The Ottawa Citizen / Foto: Chris Mikula

Post a Comment

Previous Post Next Post