Nakon uspešnog stripa sa Molderom i Skali, početkom sledeće godine Usamljeni revolveraši, kao što je poznato, dobijaju svoje strip izdanje pod nazivom "Dosije X: Zavera", autora Pola Krilija i umetnika Džona Staniskija. U intervjuu za CBR  Krili je izmedju ostalog objasnio kako će Revolveraši zauzeti glavne uloge u "Zaveri" i kakav tip "negde tamo" zavera treba očekivati u stripu.

Krili nije želeo da oktriva detalje vezane za natrprirodne elemente u stripu, ali je naveo da nepoznati virus samo što nije dobio pandemijske razmere i da je u pitanju informacija koja je pristigla... sa odredjenog mesta, a Revolveraši imaju zadatak da otkriju vezu i pronadju lek. On je potvrdio da glavna mitologija "Dosijea X" nije predmet stripa i da za sada nema podataka o tome da li će Kris Karter biti producent i ovog izdanja.

Iako su Usamljeni revolveraši glavni likovi, Molder i Skali su najzastupljeniji u stripu, pogotovu u izdanjima #1 i #6, kako bi čitaoci stekli utisak da prate klasičnu televizijsku epizodu, gde Revolveraši, Molder i Skali zajedno saradjuju na slučaju, pružajući pomoć jedni drugima. Ipak, akcenat je stavljen na Revolveraše kao zvezde stripa, što je bio jedan od zahteva izdavača.



Post a Comment

Previous Post Next Post