Zauzeta glumica i spisateljica čavrljala je sa novinarom magazina "Parade" o žongliranju sa svojim brojnim projektima, kako fanovi "Dosijea X" reaguju na nju danas, i zašto joj deca ne znaju čime se bavi u životu.  

Njeni aktuelni projekti (serije "The Fall", "Crisis" i "Hanibal", kao i roman "A Vision of Fire") su joj se, kako je navela, pali zajedno u isto vreme, ali da se sav taj posao ipak čini izvodljivim

Njen roman pod nazivom "A Vision of Fire" predstavlja prvi deo franšize "EarthEnd Saga". Džilijan je otkrila da sa saradnikom trenutno radi na 14. poglavlju, a da najveći deo pisanja obavlja putujući avionom, zbog obaveza na seriji "Crisis".  Dodala je da je oduvek imala želju za pisanjem, ali da nije ni maštala da će ovo biti uvod u njeno prvo književno stvaralaštvo.

Na pitanje novinara o tome da li njena deca znaju čime se bavi, kroz smeh je odgovorila da njen sedmogodišnji sin najverovatnije ima uvid u njen posao, ali da nije siguran o čemu se tu zapravo radi. Do sada je sinovi nisu videli na bilbordu ili u magazinu, jer BBC nije pravio publikacije za "The Fall". Ipak, tokom godine biće pravljena promocija povodom britanske premijere serije "Crisis", a Anderson je šaljivo odgovorila da bi prvo pitanje njenog starijeg sina moglo da bude: "Mamice, zašto je tvoje lice na autobusu?"

Za kraj intervjua, Džilijan je podelila iskustva sa proslave dvadesetogodišnjice od premijernog emitovanja prve epizode "Dosijea X":

"Bilo je odlično. Okupili smo se u San Dijegu i Njujorku. Bili smo šokirani entuzijazmom koji ne prestaje. Ljudi koji su pristizali u velikom broju praktično su nas podsetili da su tu zbog nas… Dirljivo je, iskreno i fantastično. Odličan je osećaj znati da imamo jaku bazu fanova i posle toliko vremena. Stalno se podsećam da sam bila deo serije i koliko smo vremena proveli radeći na njoj. To je unapredilo televiziju, na više različitih nivoa. Biti deo toga je dobra stvar i veoma sam ponosna i zahvalna na tu činjenicu."

---

Premijera serije "Crisis" zakazana je za nedelju 16. mart, dok će se druga sezona "Hanibala" prikzivati od 28. februara. Obe serije se emituju na televiziji NBC.




Post a Comment

Previous Post Next Post