Intervju koji je glumica dala za ovaj magazin pored, čini se, standardnih pitanja o "Dosijeu X", glumi i aktuelnim projektima, životu u Engleskoj i pogrešno prenetih reči o njenoj seksualnosti, sadrži i opažanje novinara na ponašanje, reakcije i pokrete koje je Džilijan pravila još od momenta kada se pojavila na zakazani razgovor.

Autor intervjua ju je opisao kao jednu od najtraženijih glumica svoje generacije, poznatoj po svojoj prilagodljivosti. Nakon "Dosijea X", usledile su zapaženije uloge. Medju njima su i one u dramama perioda, koje su kulminirale u "Velikom očekivanjima", "Kući radosti" i predstavi "Kuća lutaka", gde je pokazala je da više od bezizražajnog sprecijalnog agenta koji tumara za vanzemaljcima.

U vreme kada je radjen ovaj intervju, Džilijan je već bila nominovana za Nacionalne televizijske nagrade, a novinar je seriju "The Fall" nazvao "verovatno najubedljivijom dramom od kako je 'Glavni osumnjičeni' imao trenutke svoje slave".

"Mislim da bi Stela mogla biti najomiljeniji lik koga sam ikad tumačila. Ne znam šta je to u njoj, ali sam znala da je ova uloga za mene od samog početka. Alan Kjubit je veoma mudar i talentovan scenarista. Učinio je da Gibsonova bude neshvatljiva, jer obuhvata sve one tipične stvari koje možete reći o jednoj snažnoj, nezavisnoj ženi, a opet poseduje mnogo neopipljivih stvari, koje je čine enigmatičnom. To ne mora nužno da predstavlja njenu snagu. Ona živi po svojim pravilima i ne na svačiji račun. Radi se o neudatoj ženi koja živi u veoma jedinstven, usamljenički život.  Ženstvena je i oblači se lepo jer se tako oseća dobro i to joj godi."




Detaljnije: ponystep.com/features/the-actress/

Post a Comment

Previous Post Next Post