Berlinski magazin "Splendid" je objavio intervju sa glumcem Vilijamom B. Dejvisom o "Dosijeu X", životu u Evropi, pisanju i tome koliko mu je važna učtivost.

Drugi "Dosije X" film nazvao je razočaranjem. Smatra da je bilo potrebno izvući maksimum iz milologije i da prosečna epizoda o čudovištu nedelje nije urodila plodom. Ukoliko mu se bude ukazala prilika, bez razmišljanja bi zaigrao lik Pušača u narednom filmu. Medjutim, ne bi želeo da vidi sebe kao starijeg Pušača, već ukoliko je to moguće, živog i mladog čoveka koji drži moć u rukama.

Novinar magazina je Džilijan Anderson nazvao "divom", što je Dejvis potvrdio, ali i opravdao zbog njene tadašnje "stidljivosti ili unutrašnjeg fokusa". Navodi da je tada bila najverovatnije nervozna, s obzirom da je "Dosije X" bio odskočna daska za nju. Ipak, smatra da kao rodjeni Kanadjanin poseduje izvesnu učtivost, koju ona nije pokazivala: "Predpostavljam da svima poželite lep početak dana kada se pojavite. To stvara dobru radnu atmosferu. Ali, Džilijan nikada nije pričala sa vama kada dodjete na snimanje". Sa druge strane, danas je smatra osobom koja se dosta promenila, otvorenijom i spontanijom.

Što se tiče pisanja, Dejvis je mišljenja da svako treba da piše memoare. Otvorenost je jedno od glavnih obeležja njegovih memoara, što je osramotilo njegove ćerke, upravo zbog onih delova koji su bili previše iskreni i zbog čega se on kaje.

Od ovog glumca bi nakon "Pušačevih misli" mogli da očekujemo još dva izdanja. Do sada je izradio ideju za novu knjigu koju će možda izdati pod pseudonimom, što smatra popustljivošću, a radi se o erotskom romanu. Roman je verovatno nastao pod uticajem romanse i erotike, s obzirom na to da Dejvis već neko vreme živi u Francuskoj. Drugu knjigu je okarakterisao kao racionalnu i razumnu i govori o glumi.



Detaljnije: splendidberlin.com

Post a Comment

Previous Post Next Post