Nakon što je umotao mitologiju pre više od deset godina, Kris Karter je započeo novi projekat izjavivši da mu je nakon dugog odmora "svakako bilo potrebno da napuni baterije". Ovako je Karter započeo svog intervju za "TV Gajd" i dodao da nakon što je televizija znatno promenjena pod uticajem rialiti programa, došlo je vreme da se opusti i gleda kako se prašina slegla.

U njegovom aktuelnom projektu "The After", glavne uloge tumače Edrien Pasdar, Šeron Lorens, Džejmi Kenedi i Luiz Monot. Cetralni deo priče fokusiran je na osam stranaca koji su ujedinjuju nakon miterioznog kataklizmičnog dogadjaja. "Nešto se dogodilo, dok u isto vreme nismo sigurni da li je u pitanju teroristički napad ili je neko uspeo da isključi električnu mrežu", naveo je Karter. 

Fanovi koji su još uvek privrženi "Dosijeu X" će najverovatnije biti prvi poštovaoci serije "The After", a Karter je nedavno dao saglasnost da se jedan klip iz serije objavi na fan sajtu (X Files News): "Ovo su ljudi koji nakon 20 godina i dalje pričaju o seriji. Oduševljen sam. Zahvalan sam im zbog toga i zato sam fanovima poklonio prvi delić onoga što nas očekuje."

Ipak, "The After" neće sadržati vidljive reference iz "Dosijea X" (osim slogana "Ten-Thirteen"): "Želim da budem iskren prema onome što radim i ne bih hteo da podilazim."

Ovaj autor je izrazio nadu da će se gledaoci vezati za "misteriozni duh" serije, dodajući da je zabavna, opasna i sa nepredvidivim likovima.

Što se tiče same budućnosti serije, Karter je izjavio da čeka odluku Amazona o njenom nastavku: "Od mene žele jasnu indikaciju o pravcu u kome se serija kreće. Nisam voljan da to uradim. Oduvek sam voleo da publiku, glumce i ekipu držim u neizvesnosti. Trebalo bi da čekaju i vide svaki novi scenario. Radi se o serijalizaciji ideje. Ako svi budu saznali previše detalja za kratko vreme, onda to više neće biti zanimljivo."


Post a Comment

Previous Post Next Post