Dok su Molder i Skali živeli u potaji nadomak vladinih radara, ostala su nerešena pitanja o nadolazećoj apokalipsi. Sada je došao trenutak da FBI traži pomoć bivših agenata, kojima je zadatak da ponovo istražuju neobjašnjivo i uvuku se u svet bizarnog i natprirodnog. Izdavač "IDW Publishing" i dalje veruje da je istina negde tamo u stripu "Dosije X: Sezona 10".

Scenarista Džo Haris je u razgovoru za MStars News objasnio nastanak koncepta "Sezone 10", kako je naizgled pokojni Aleks Krajček uspeo da se pojavi u dvanaestom izdanju i najavio planove za dalji razvoj uzbudljivog stripa.

MS: Da li je "Sezona 10" nastavak televizijske serije ili nastavak na poslednji film, "Želim da verujem"?

Haris: U pitanju na nastavak na celokupnu priču, dakle na sve navedeno. Način na koji smo je izgradili i sama struktura predstavljaju prave avanture ponovo aktivnih FBI agenata Moldera i Skali, koje se pripovedaju u sadašnjosti. Odigravaju se naposredno nakon drugog filma. Ne pokušavamo da podmladjujemo stvari u "Dosijeu X". Svaki detalj ima svoju istoriju. I to bi bilo to. Strip predstavlja zvanični prikaz razvoja likova i dogadjaja.


MS: Pravio si scenario za likove kao što su Aleks Krajček, Volter Skiner i Džon Doget. Kojeg lika bi voleo da i dalje istražuješ u stripu?

Haris: Svi oni imaju budućnost u stripu. Krajček je pomalo pod znakom pitanja jer još uvek nije poznato šta se dešavalo sa njim. On je jedna od onih misterija koja će biti razotkrivena. Kako je ponovo u igri? Zbog čega? Skiner ga je upucao u glavu. Nismo računali na to.
Što se tiče navedenih likova, voleo bih da pravim nezavisnu priču o Skineru. Pokušavam da pronadjem prostor za njega. Jednostavno vrhunac izdanja o Volteru Skineru. On je na mojoj listi prioriteta.

Imamo planove za Dogeta, ali i Rejes. Planiramo scenario za više misterioznih likova, što ćete moći da vidite u predstojećim izdanjima. Želeo bih da uradim nešto sa Usamljenim revolverašima. Svi oni predstavljaju moju agendu.

MS: Možeš li nam nagovestiti par detalja o broju 13?

Haris: Znate i sami da smo vratili crno ulje. Vratili smo Aleksa Krajčeka. Mogu da nagovestim da će sve kulminirati u jednom obrtu, koji će pogoditi Moldera i Skali. Biće i šokantnih detalja. Ponosan sam na Hodočasnike, sa kraja trinaestog i početka četrnaestog izdanja. Unosim mnogo novina sa saradnicima, a moji izdavači su odreagovali: "U, j*bote! Ljudi će odlepiti na ovo!"

Nadam se da su upravu! Ja sam uzbudjen! Ovo su moji nagoveštaji! Prava ludnica oko crnog ulja, novi Sindikat. Videćemo o kakvoj se zaveri radi i ko su igrači. Vedećete dosta o tome. I još detalja o Krajčeku, koja jednostavno obožavam za pisanje.

Post a Comment

Previous Post Next Post