Futuristički film čiji je radni naslov bio "Our Robot Overlords", predstavlja prvi deo sage o invaziji robota iz daleke galaksije. Roboti su nakon okupacije Zemlje stavili preživele ljude u kućni pritvor i naterali ih da nose elektronske implante. Svako ko bi pokušao da se iskrade iz svog doma, rizikovao bi da bude spaljen od strane Stražara.

U okupiranoj Britaniji, gradski centri su uništeni. Naša grupa tinejdžera živi u primorskom gradiću koji je pod konstantnom opsadom robota. Patrole Stražara uporno zastrašuju ljude, dok Snajperi predstavljaju nemilosrdne mašine smrti. Takozvani Posrednik deluje detinjasto, ali uznemirujuće nasilno. Bazu robota predstavlja Kocka, masivni matični brod koji dominira horizontom.

Film sa procenjenim budžetom od 21 milion dolara nalazi se u fazi post-produkcije, a premijera se očekuje tokom jeseni.

Džilijan Anderson je još prošle godine govorila o ulozi Kejt: "Scenario je fantastičan, radnja filma je smeštena u budućnost, a govori o ženi koja sa svojih četvoro - petoro dece živi u svetu kojim upravljaju roboti i razilaze se u potrazi za nestalim ocem."



Britanski muzičar Mat Zo je uradio pesmu "Robots Never Lie" koja će biti emitovana na samom završetku filma.

Zo je ovom prilikom izjavio: "Kada sam počeo da radim na ovom projektu bio sam uzbudjen, jer sam odavno želeo da radim filmsku muziku."

"Pre nego što sam odgledao film, nisam znao šta da očekujem, ali je ipak postalo zabavno, pa sam znao da će rad biti veoma zanimljiv."


Glavne uloge:

Ser Ben Kingsli - Smit
Džilijan Anderson - Kejt
Kalan Mekolif - Šon
Ela Hant - Aleks

Tvorci filma:

Režiser - Džon Rajt
Producent - Pirs Tempest
Izvršni producent - Mark Hafam
Scenaristi - Džon Rajt i Mark Stej
Specijalni efekti - Kompanija "Nvizible"


Post a Comment

Previous Post Next Post