Nakon zapaženih uloga specijalnog agenta Moldera u "Dosijeu X" i predivno ruiniranog pisca u Šoutajmovoj "Kalifornikaciji", Dejvid Duhovni je zaigrao u impresivnoj ulozi brižljivog oca u istinitoj i inspirativnoj priči "Louder than Words". U razgovoru sa novinarom Hafington posta, popularni glumac otkriva na koji način ga je privukao film.

"Delovao je kao lepa, značajna priča koja bi na malom erkanu predstavila emocije", rekao je Duhovni. "Film govori o najgoroj mogućoj tragediji sa kojom se može suočiti jedna porodica, a to je gubitak deteta. Umesto da se bore sa tragedijom, što ćete videti tokom jednog dela filma, oni prelaze u fazu u kojoj zapravo pomažu drugim ljudima. Na kraju, postali su bolji ljudi. Porodica filantropa izgradila je dečju bolnicu, što predstavlja odlično dostignuće i pomogla je mnogim ljudima u njihovoj strahovitoj patnji. Bilo bi lepo da publika pogleda ovakav film."

O pripremi za ulogu oca suočenog sa takvom tragedijom:
"Metod pripreme je bio vezan za postojanje porodice. Da ste otac i glumac suočen sa ulogom u kojoj ostajete bez deteta, onda nije potrebno mnogo mašte kako bi se zamislio takav osećaj. To je nezamisliva bol. Dakle, shvatam nečiju potrebu da se baci na veliki projekat nakon ovakvog dogadjaja. Istina je da patnja nikada ne prestaje. Nikada je ne prevazilazite. Učite da živite sa njom. Ova porodica ima predivnu korist od toga."

Šta ga inspiriše i kako pronalazi inspiraciju:
"Bacao sam sebe tamo gde me ranije nije bilo, kao što su pisanje fikcije i snimanje muzike. Naučio sam kako da sviram gitaru i dovoljno sam dobar u sastavljanju akorda i pisanju kantri i folk roka. Gurao sam sebe tamo gde je bilo neprijatno i to me je inspirisalo. Inspirišem se izazivajući samog sebe. Kao matori Dilan: 'He not busy being born is busy dying.'"

Najomiljeniji citat, onaj koji ima posebno značenje za njega:
"'Padni opet, padni bolje', Semjuela Beketa. To je moj životni moto. Pokušavam da naučim decu da će u životu imati više padova nego uspona. Sve se sastoji u tome da stanete na noge, nakon što ste se zakucali za zemlju. To ustvari znači 'Padni opet, padni bolje'. Uspeh nikada nije potpun. Sve predstavlja jednostavnu gradaciju neuspeha. Neke stvari su poptuni gubitak. Neke su samo beznačajni gubici. Tako objašnjavam izraz 'padni bolje.'"



Opširnije: Hafington post / Ekskluzivni odlomak iz filma: Fandango

Post a Comment

Previous Post Next Post