Džo Haris je gostujući na njujorškom Komik konu objašnjavao da je u toku proces razrade priče "čudovišta meseca" koja je nazvana "Immaculate". Ovom prilikom "Dosije X" dobija specijalnog gosta koji će podgrejati strip i specijalni novi projekat. 

U pitanju je izdanje "Milenijum", koje predstavlja spin-of stripa "Dosije X: Sezona 10". Još uvek nije najavljeno koji broj avantura o Molderu i Skali započinje spin-of novog IDW-jevog stripa.

Na tribini je vladalo mišljenje da je "Milenijum" prikazao tri sezone odličnih ideja, ali da nikada nije bilo prilike da dobije zasluženu pažnju, odnosno "dovoljno dobar kraj" za glavnog protagonistu, Frenka. Radnja stripa će se odigravati u univerzumu "Dosijea X", ali kao zasebna priča. Nakon 15 godina moći ćemo da saznamo šta se dogodilo sa odredjenim uticajima nakon predhodnog "završetka".

Scenarista Haris je u intervjuu za CBR naveo da se kao specijalni gost pojavljuje Foks Molder, ali i da će u bliskoj budućnosti postojati dobra šansa za pravljenje krosovera sa Karterovom serijom "Surovi svet". "Na samom početku priče pojaviće se agent Foks Molder, koji će biti uvučen u krajnje neobičnu situaciju, kada će shvatiti da je serijski ubica kome je pomogao kao kadet ustvari povezan sa grupom Milenijum", naveo je Haris.

Ipak, kako se navodi, ovo predstavlja samo jedan deo okupljanja onih sila koje okružuju Frenka. Biće reči o demonima, čoveku koji ih lovi i izazovima koje oni nude.
 
Za umetnički koncept ove serije stripa zadužen je Kolin Lorimer, dok će se autor menton3 pozabaviti naslovnicama. Izvršni producent stripa je Kris Karter, koji će ujedno vršiti nadzor nad celim projektom.

Prvi broj "Milenijuma" stiže početkom naredne godine.



Opširnije: CBR


Harisov intervju sa Komik kona [XFN]:


Post a Comment

Previous Post Next Post