Džilijan je zahvaljujući svom izvanrednom izvodjenju emotivno krhke južnjačke lepotice Blanš Dibua u predstavi "Tramvaj zvani želja" osvojila glavnu nagradu na britanskim pozorišnim nagradama održanim juče uveče.

Četrdesetšestogodišnja glumica je, uprkos velikoj konkurenciji, osvojila nagradu "Nataša Ričardson" za najbolju glumicu. Medju nominovanim glumicama u ovoj kategoriji našle su se i Helen Mekrori za ulogu u predstavi "Medeja", Kristin Skot Tomas za "Elektru", Bili Pajper za "Veliku Britaniju" i Tanja Mudi za "Intimate Apparel".  

Anderson je uz Toma Hidlestona, Kejt Buš i ostale dobitnike primila nagradu u londonskom teatru Paladium, koji se nalazi na Vest endu. Inače, London Evening Standard Awards održane su po šezdeseti put i predstavljale su najduži dogadjaj u istoriji ove manifestacije.

"O, bože, ovo je izvanredno! Već 30 godina želim da glumim u 'Tramvaju', i u poslednjih deset godina uporno pokušavam da napravim ozbiljan korak", navela je, dodajući da je počela da plače kada je saznala da Benedikt Edruz želi da režira predstavu u teatru Jang Vik. "Ne znam da li bih ikad više poželela da saradjujem sa drugim pozorištima, osim sa ovim."



Izvori: Daily Mail, The Guardian, Contact Music, Zimbio

Post a Comment

Previous Post Next Post