Nakon što su Dejvid Duhovni i Džilijan Anderson potvrdili učešće u novim epizodama, neizostavno pitanje povlači učešće ostalih likova po kojima je serija, makar u odredjenoj meri, bila prepoznatiljva.

Ovo pitanje se odnosi na troje glumaca. U pitanju su Robert Partik, Anabet Giš i Mič Piledži.

Dok izvori navode da su njihova imena u opticaju za reprizu cenjenih uloga, značajno je napomenuti da niko od njih još uvek nije dobio zvaničnu ponudu za "Dosije X". Zapravo, izvori iz Foksovog studija navode da više neće biti mesta za pregovore, osim za Kartera, Anderson i Duhovnija. Proces pregovora je već započet i trajaće narednih nekoliko nedelja, dok će samo neki od glumaca dobijati predloge kako bi se utvrdilo da li će biti na raspolaganju.

S obzirom na ovo, njihovo učešće u nastavku ostaje neizvesno. Izvori dodaju da bi npr. Robert Patrik mogao da se vrati i snimi manji broj epizoda, zbog obaveza iz ugovora prema mreži CBS i njihovoj drami "Škorpion".

Pored imena glumaca, trebalo bi napomenuti i scenariste sa kojima se trenutno vode pregovori oko priključivanja produkcijskom timu. Jedan od njih je Glen Morgan, tvorac novijeg naslova "Intruders" (BBC Amerika). Prema neproverenim navodima, Morgan bi se mogao naći u ulozi izvršnog producenta uz Kartera.

Saradnja sa Frenkom Spotnicem i dalje ostaje pod znakom pitanja. Priča se da Kris Karter i Foks žele njegov povratak u seriju, ali Spotniceve obaveze prema Tandemovomoj seriji "Crossing Lines" i Amazonovom projektu "Čovek u visokom dvorcu" dodatno komplikuju situaciju.  Bez obzira na ovo, izvori navode da bi njegov povratak bio siguran, "makar i ograničenog kapaciteta". S druge strane, napominje se da jedno značajno ime neće biti deo kreativnog tima. U pitanju je Hauard Gordon.

Sto se tiče finijih detalja, niko ne govori o specifičnim tačkama zapleta, mimo činjenice da nastavak trajno rešava priču koja je prekinuta nakon devete sezone i filmova. U vezi sa ovim, priča se da su Karterovi navodi sa konferencije za štampu pogrešno protumačeni od strane izvesnih medija i da će serija sadržati i mitološke i epizode sa čudovištima nedelje. 

Post a Comment

Previous Post Next Post