Poslednje izdanje stripa "Sezona 10" očekuje nas u junu. Za njim stiže i prvo izdanje novog stripa "Dosije X: Sezona 11", čiji je scenarista (ponovo) Džo Haris. Rik Džonson sa sajta Bleeding Cool pokušao je da dobije odgovore na neka od pitanja u intervjuu sa Harisom.


Džonson: Dakle, prema navodima, povratak stripa "Dosije X Sezona 11" možemo da očekujemo avgusta, nakon godišnjaka "X-Files Annual 2015". Potpuno nova sezona predstavlja mnogo više od pojedinačnog izdanja i označava, čini mi se, velike promene u pozadini stripa. Poslednje izdanje "Sezone 10" opisano je na sledeći način: "Molder i Skali više nikada neće biti isti". Predpostavljam da će se odseliti za Pariz i postati ulični crtači. Da li nam možete reći nešto o ovome i kako planirate da promenite strip za novu sezonu?
 
Haris: Pa, bez odavanja previše detalja...

Na kraju našeg duplog, završnog izdanja #25, Moldera i Skali će razdvojiti sile koje su radile protiv njih, iza kulisa, od kako smo pre dve godine započeli sa radom na stripu. Još od početka, želeo sam da dovedem "Dosije X" u svet gde zavere, paranoja i osećaj da vlast i kontrola nisu nužno korumpirani iznutra... već zbog spoljnih činioca. Živimo u svetu velikih ugovora, privatnih vojnih operacija i lobiranja uz trošenje basnoslovnih novčanih iznosa, kako bi se uticalo na goruće stvari sudskog sistema koje zahvataju granice velikih korporacija i najbogatijih ljudi usvetu, kojima je dozvoljeno da utiču na izbore, zakonodavstvo i politiku...

Link intervjua: Bleeding Cool

Post a Comment

Previous Post Next Post