Duhovni će svoj album "Hell or Highwater" izdati 12. maja. Na njemu se nalazi 12 numera za koje je tekst napisao upravo Duhovni. Njega je na snimanju pratila grupa muzičara, okupljenih pod nazivom Weather. U njegove pesme uneli su duh roka devedesetih u stilu bendova The Wallflowers i Gin Blossoms.

U intervuu za USA Today, govorio je o svojim muzičkim počecima: "Namerno sam kupio skupu gitaru, da bih ispao budala ako je ne sviram." Nakon izvesnog vremena, počeo je da saradjuje sa losandjeleskim muzičarem i kompozitorom Kitonom Sajmonsom i piše sopstvene pesme.

Naziv abuma je ujedno i prvi singl. U pitanju je ljubavna pesma koja ne gaji romantične iluzije: "I said I'd love you forever, come hell or high water/Baby, the flood's in." Pesma je već postala dostupna u digitalnoj formi za preuzimanje.

Poslednja pesma na albumu, "Positively Madison Avenue", inspirisana je vizijom Boba Dilana u reklami za Krajsler, koja je premijerno emitovana tokom Super boula. Pesma kao da predstavlja direktno obraćanje Dilanu: "Only you could write the song that could get to you", ali je Duhovni istakao da su u pitanju simbolika integriteta i istina kao polazna tačka u borbi sa sopstvenim problemima oko komercijalizma i prodaje.

Duhovni planira nekoliko gostovanja sa bendom, što se ne bi odnosilo i na turneju. "Srećan sam jer mogu da zakažem nekoliko veoma dobrih gostovanja na televiziji, što ipak mislim da neću moći da dobijem kao i svaki novi normalan umetnik", naveo je.



Niko se nije više iznenadio razvojem ovih dogadjaja od samog glumca. "Ovaj album je ostvarenje sna, iako ga nisam ni sanjao — ali sam zato još uvek u šoku dok se prisećam kako je nastala muzika. Ove pesme reprezentuju ono najiskrenije u meni i unapred se radujem jer ću moći da ih podelim sa svima."

Prvi singl "Hell or High Water" objavljen je juče, dok je ostatak albuma moguće naručiti u predprodaji preko sajtova Amazon i iTunes.

[EW] / Foto: Adam Bredli


Slika objavljena na sajtu Papermag / Foto: Adam Bredli


Detalji o albumu:


 

Lista numera:

1. Let It Rain
2. 3000
3. Stars
4. Hell Or Highwater
5. The Things
6. The Rain Song
7. Unsaid Undone
8. Lately It's Always December
9. Another Year
10. Passenger
11. When The Time Comes
12. Positively Madison Ave

Post a Comment

Previous Post Next Post