"Dosije X" je predstavljao pravi kulturni fenomen u periodu izmedju 1993. i 2002. godine. Nešto više od 200 epizoda snimano je na dve lokacije - prvih pet sezona radjeno je u Vankuveru, da bi nakon toga produkcija bila premeštena za Los Andjeles. 

"Bilo je čudno napustiti Vankuver, jer je trebalo svima saopštiti: 'u redu, krećemo ispočetka na drugom mestu'. Napuštanje Vankuvera bila je i dobra i loša stvar, kao i odlazak za Los Andjeles gde smo snimali tokom poslednje četiri godine, što nam je otvorilo novi niz mogućnosti pripovedanja. Kada se već govori o povratku u Vankuver, reći ću da je to mesto koje nam je savršeno poslužilo za seriju, jer se radilo o američkoj seriji sa akcentom na FBI, a Vankuver može da duplira skoro svako mesto u Americi", izjavio je Karter u telefonskom intervjuu.

Šta bi gledaoci mogli da očekuju od novih epizoda? Fanovi će morati da budu strpljivi jer Karter nije odao nijedan detalj.

"Dobićete kombinaciju onoga za šta mislim da je predstavljao najbolje od serije, odnosno mešavinu mitologije i nezavisnih epizoda. Poštovani scenaristi i režiseri koji se vraćaju u igru kao deo kreativnog tima uradili su najbolji mogući posao."

Datum premijere novih epizoda biće najavljen, iako pojedini izvori pominju kraj tekuće ili početak naredne godine.

U medjuvremenu, Karter koji je zauzet pre-produkcijom, pojaviće se na proslavi Nacionalnog kanadskog dana filma koja će biti održana u teatru Vansiti, 29. aprila.

Westender 

Post a Comment

Previous Post Next Post