Magazin "Gloub" razgovarao je sa Karterom "praktično okovanim za kompjuter", radeći na "Dosijeu X". Serija će se snimati na leto, a biće prikazana početkom 2016. Saradnica pomenutog lista razgovarala je sa njim na farmi u Karpinteriji (Kalifornija).

Već neko vreme postoji interes za obnovu "Dosijea X". Zašto se to dogadja baš sada?
Kada se glumci drže po strani, čini se da stvari oko projekta napreduju brže, kao što je to bio slučaj sa Duhovnijem. Dogovor je postignut nakon pet meseci pregovora. Bio sam upoznat sa ovim tokom dobrog dela godine i pogodno vreme za seriju je došlo. Vreme u kome živimo je dobro za pripovedanje.

Kako ćete vratiti magiju u vezu izmedju Moldera i Skali? Ili će se dogoditi automatski jer hemija već postoji?
Kada stvarate seriju i likove i pravite kasting, bićete srećni ako vidite iste glumce u istoj prostoriji barem nekoliko puta za redom. Ipak, nadate se da hemija postoji. U slučaju "Dosijea X", magija je postojala izmedju glumaca još od samog početka. To nije nešto što se dogadja po dizajnu, volji ili manipulaciji. Hemija ili postoji ili ne. A ako napišete dobar materijal, to će vam samo pomoći da izgradite hemiju. 

Ključ povrataka predstavlja okupljanje originalne glumačke postave, očigledno. Šta je sa ekipom? Da li ćete saradjivati i sa nekima od njih?
Da, pokušavam da povratim što više ljudi. Već smo se dogovorili sa glavnim snimateljem koji je radio na seriji tokom poslednje dve godine u Vankuveru; vratio sam dizajnera produkcije sa poslednjeg filma. Kasting je iz Vankuvera. Radim sa nekoliko novih producenata iz Vankuvera. Kao da se vraćam svojoj kući.

Zašto ste odlučili da snimate u Vankuveru?
Volim da snimam tamo. To je prirodna lokacija za seriju poput "Dosijea X". Postoje odredjene finansijske povlastice, ali sam oduvek kao razlog za povratak video ekipe koje su toliko ulagale u posao; radna etika je veoma poštovana i ostvario sam dobitak iz te posvećenosti kako bi bio postignut dobar rezultat.

Posvetili ste život mitologiji i seriji tokom, ali i nakon njenog emitovanja; da li vas to zabrinjava? Kada je snimljena nova sezona "Ometenih u razvoju", neki od fanova bili su veoma razočarani. Da li nosite teret te mogućnosti? 
Uvek. Nikada nećete želeti da uznemirite ljude zbog kojih se u stvari vraćate. Radite to zbog tvrdokornih fanova, ali i zbog novih gledalaca. Takodje, želite da stvorite mogućnost za još jednu sezonu.

Da li je to u opticaju?
Da.

Ponovo kao mini serija?
Odgovoriću vam rečima da je istina negde tamo.


Detaljnije: The Globe and Mail

Post a Comment

Previous Post Next Post