Iako je u protekle dve decenije tumačio uloge u televizijskim serijama sa višegodišnjim emitovanjem, Duhovnija zbunjuje drastična promena rutine koja se odvija već par godina unazad, uključujući korišćenje mobilnih uredjaja, usluge strimovanja i gledanje epizode za epizodom, koje je promenilo klasično praćenje serije jednom sedmično i učinilo ga zastarelim. "Nemam osećaj za kulturu gledanja televizije," izjavio je. "Zapazio sam da moja ćerka gleda televiziju, iako do sada to nije bio slučaj."

Serija "Aquarius" vodi nas u 1967. kada slučaj nestale tinejdžerke, inače ćerke bivše devojke, upliće Sema Hodijaka, sredovečnog policajca iz Los Andjelesa koji je na tragu poznatom ubici. Mensonov zaplet predstavlja pravu "tempiranu bombu" koja dodaje tenziju celoj priči. Iako je lično zaintrigiran pričom o Mensonovim porodičnim ubistvima, ta tematika neće biti prikazivana u prvoj sezoni. "Menson nije interesantan kao osoba; radi se o beznačajnom kriminalcu. Ali, kao simbol dobija na značaju."

Treba pomenuti još jedan projekat koji u poslednje vreme dobija pažnju javnosti: u pitanju je povratak "Dosijea X". Serija sa čudnim izgledima na samom početku, postala je iznenadjujući hit. Duhovni je bio jedan od onih koji nisu sagledavali potencijal serije. "Bio mi je potreban novac sa stanarinu. Odličan pilot projekat sa zanimljivim likom, koji je usput bio nebitan. Uostalom, ko bi gledao seriju o vanzemaljcima?" Dejvid napominje da je koncept ponovnog okupljanja prisutan godinama unazad. "Nastupio je pravi trenutak. Zajedničkim dogovorom odlučili smo da nastavimo dalje. Radoznali smo. Oduševljava me glad za nastavkom serije i dirnut sam zbog toga."


Detaljnije: Njujork tajms

Post a Comment

Previous Post Next Post