"Dosije X" je pokazao da razume i ceni svoje fanove. Tako su gledaoci prateći obe epizode mogli da primete neke od zanimljivih detalja koji se olako mogu prevideti, a koji su popularno nazvani "uskršnjim jajima". Zato je TV Lajn iskoristio priliku, uzeo stvar u svoje ruke i sačino listu ovih detelja iz prve i druge epizode novog ciklusa naše omiljene serije. 


"My Struggle":
 
- Hiro Kanagava tumači lik Garnera, naučnika koji je Molderu objasnio način rada letelice napravljene vanermaljskom tehnologijom. Ovaj glumac ostvario je nekoliko gostovanja u seriji: Piter Tanake ("Firewalker", sezona 2) i dr. Joneši ("Synchrony", sezona 4), a pojavljivao se i u nekoliko epizoda "Milenijuma" i "Usamljenih revolveraša".

- Sećate se trenutaka Molderove dosade i epizode "Chinga"? Taze naoštrene olovke završile su na plafonu, gde se nalaze i danas nakon svih ovih godina.

- U istoj sceni mogli smo da primetimo i čuveni poster "Želim da verujem". Međutim, setićemo se i da ga je u jednoj od ranijih epizoda uzeo Doget, pa je postalo nejasno kako je poster završio na istom mestu.

"Founder's Mutation":

- Kristin Vilis koja je tumačila FBI agenta i Skalinog terapeuta (druga i četvrta sezona) sada se pojavljuje kao sestra Meri u bolnici.

- Kajl je po usvojenju dobio prezime Giligan, što je verovatno asocijacija na producenta i scenaristu Vinsa Giligana.

Post a Comment

Previous Post Next Post