Poslednje uzbudljivo poglavlje "Dosijea X" privuklo je pažnju desetinama miliona gledalaca širom sveta, tokom prikazivanja prve i druge epizode protekle nedelje. Premijeru su pratili gledaoci u 81 zemlji na svetu. Tako je ikonsku seriju tvorca Krisa Kartera pogledalo više od 50 miliona ljudi, što je postavilo nove rekorde u gledanosti.

Uzevši u obzir tematiku, podaci o američkoj premijeri uključuju rejtinge tokom prva tri dana prikazivanja, dok su istraživanja sprovedena u 20 tržišta van Amerike ograničena samo na dan premijere. To znači da će brojke nastaviti da rastu i do sedmog dana prikazivanja (kada se takođe obrađuju podaci o gledanosti).

Gledanost širom sveta:

    Na šest Foksovih kanala u latinskoj Americi, prve dve epizode nadmašile su prosečnu gledanost u udarnom terminu za 68%, i sustigle ili potukle gledanost serije "Okružen mrtvima" u nekoliko zemalja, uključujući Argentinu (+4%), Čile (+87%), Kolombiju (+23%) i Meksiko (+9%) među gledaocima uzrasta od 18-49.
    U istim zemljama, premijeru uživo pogledalo je više od 1.6 miliona gledalaca u totalu, uz prosečnu gledanost od 1 milion.
    U Argentini, "Dosije X" potukao je trogodišnji nacionalni rekord, uz rejting 3.71, što je seriju dovelo na prvo mesto gledanosti tokom emitovanja obe epizode (uzrast 18-49).
    U jedanaest evropskih zemalja koje pokriva Foks, prvu epizodu pogledalo je preko 2.5 miliona gledalaca u totalu, uz prosek od 1.7 miliona.
    U istim zemljama, prosečna gledanost prve dve epizode nadmašila je gledanost evropskog proseka gledanosti u udarnom terminu i to četvorostruko. 
    Novi rekordi zabeleženi na evropskim Foksovim kanalima, uključuju Finsku (ep.1), Srbiju (ep.1) i Poljsku (ep.2), gde je premijerna epizoda postala najgledanija na televizijskoj mreži ikada! U Italiji i Holandiji, premijera "Dosijea X" ocenjena je kao najuspešnija u istoriji Foksa.
    U Kanadi je, kao što znamo, premijera debitovala kao najgledanija u aktuelnoj sezoni. Tako je uz gledanost od 2.4 miliona, ovo ujedno i najgledanija epizoda "Dosijea X" u ovoj zemlji do sada.

Gledanost u Americi:

     Prema već objavljenim podacima, premijeru je pratilo 21.4 miliona ljudi (20.3 miliona je pratilo program uživo, plus 1.1 miliona korisnika koji su strimovali epizodu preko servisa Hulu i FOXNOW). Uz rejting 7.8 serija je dospela na treće mesto po gledanosti premijernog sadržaja nakon naslova "Okružen mrtvima" i "Imperija". Takođe, "Dosije X" je tokom ove sezone debitovao na na prvom mestu po gledanosti. Na kraju, ako se doda zbir gledanosti pve dve epizode putem navedenih servisa za strimovanje, serija je uspela da privuče preko 3 miliona gledalaca.


Premijera "Dosijea X" emitovana je preko Foksovih kanala i u sledećim zemljama: Hong Kong, Malezija, Singapur i Indonezija; Bugarska, Portugal, Španija i Turska, kao i u objedinjenom regionu južno od Sahare.

Na kraju, ne treba zaboraviti ni činjenicu da će predstojeće premijere u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Francuskoj, Australiji i Indiji zasigurno povećati broj gledalaca na globalnom nivou.

Post a Comment

Previous Post Next Post