"Strogo stojim iza toga da sa 47 godina ne bi trebalo da se podvrgnem plastičnoj hirurgiji, ali znam i da sam sujetna", izjavila je  Džilijan za magazin Pipl. "Pričaćemo o ovome za desetak godina, kada bi tehnika mogla da postane manje invazivna, što znači da bi se ljudi lakše odlučivali na ovaj korak."

"Nikad ne reci nikad", dodala je. "Ne želim da budem licemerna povodom toga. Istovremeno, nadam se da ću moći da prihvatim promene na licu koje stari, ali i da ne shvatim kao da se radi o nekakvoj grešci koju bi plastična hirurgija mogla da ispravi."  

Glumica, koja je proglašena za jednu od najlepših žena godine po izboru ovog magazina, veruje da se na žene vrši veliki pritisak, pogotovu na one iz sveta šou biznisa, ne bi li delovale mladoliko.

"Generalno gledano, kao da se radi o sramotnom činu i to je žalosno. Ne samo da obične žene osećaju stid zbog starenja, već i novinari i publika teraju ljude da se osećaju loše zbog toga, čemu doprinosi i činjenica da mnoge žene završavaju na operacionim stolovima." 

Anderson veruje da društvo počinje da prihvata starenje kao prirodan proces.

"Ukoliko budemo počeli da razmišljamo u drugom smeru i prihvatimo starenje kao proslavu, a ne kao sramotu i tabu, onda bi žene reagovale na drugačiji način." 

Post a Comment

Previous Post Next Post