Toni Kolet, Džilijan Anderson, Džoana Lamli, Rikardo Skamarčo i Klajv Oven činiće glumačku postavu filma “Andora”, australijskog režisera Freda Skepisija i producenta Džejmija Bialkovera. Film je zasnovan na istoimenom romanu Pitera Kameruna, koji će biti zadužen za adaptaciju.

Priča prati Amerikanca koji se seli u Andoru, upoznaje par iz Australije i počinje da širi paniku među domaćim stanovništvom onog trenutka kada postaje povezan sa lešom ženske osobe koji pluta u obližnjoj luci.

Aleksander Foks (Oven) je prodavac knjiga koji odlazi iz Amerike nakon lične tragedije i započinje život ispočetka. Mala zemlja poput Andore predstavlja idilični beg, pružajući mu šansu za bolju budućnost. Aleksander ubrzo dospeva u neobičnu situaciju sa gospodjom Dent (Kolet), Australijankom koja deli ime, ogromnog psa i mračnu tajnu sa svojim suprugom, kao i gospođom Kvej (Lamli), liderkom kajakaša andorske dinastije koja ga očigledno poznaje od ranije. I dok Aleksander nalazi uhetu i  započinje ljubavnu romansu sa njenom ćerkom, gospođicom Kvej (Anderson), misterija postaje sve veća. Telo žene biva pronađeno nakon njegovog dolaska i lokalni poručnik Afgroni (Skamarčo) počinje ozbiljno da sumnja u njegovu umešanost. Uz prošlost koja preti da uništi njegov tek pronađeni raj, Aleksander dospeva u moralnu i krizu identiteta, dok boravi na teritoriji zemlje iz koje možda nikad neće uspeti da pobegne.

Snimanje filma počeće aprila naredne godine u Italiji.

--

Džilijan Anderson, Glen Klouz, Kristina Hendriks, Maks Ajrons i Stefani Martini tumačiće glavne uloge u misteriji “Zla kuća”, rađenoj po motivima istoimene knjige Agate Kristi.

Film će režirati Žil Pake-Brener, dok su za scenario zaduženi Džulijan Felouz (“Dauntonska opatija”), Tim Rouz Prajs i Pake-Brener. Za produkciju su zaduženi Džoi Ejbrams, Džejms Spring i Sara Vud.

Čarls Hejvard (Ajrons) je privatni detektiv koji pokušava da reši slučaj ubistva, u kom je jedna od osumnjičenih i njegova bivša ljubavnica Sofija (Martini). Glumac Terens Stamp tumačiće lik policijskog inspektora, dok Onor Nifsi, Hendriks, Klouz i Anderson tumače članove pokojnikovog imanja.

Izvor: Varajeti /1/ /2/

Post a Comment

Previous Post Next Post