Kenedijev centar je proteklog ponedeljka bio u znaku pokojnog Džona Lenona. Proslava (i humanitarna akcija) održana u njegovu čast nazvana "Come Together", okupila je brojne umetnike, kao što su Korin Bejli Rej, Džudi Kolins, Šon Kolvin, Džim Džejs i Tadž Mahal.

Duhovni je kao voditelj programa pokušao da stavi do znanja da politici neće biti mesta na proslavi, što je dočarao još tokom samog otvaranja ceremonije. Bez obraćanja “crveno-plavoj gorili od 230 kg u sali. Ovo neće biti ni nalik političkom dogadjaju”. Nakon toga, ponosno je poselio svoj “liberalni holivudski status” dodajući: “Verujem da politici nije mesto u umetnosti, ali bi umetnost morala da bude sastavni deo politike.” 

U pitanju je bila poruka koja sigurno neće biti zaboravljena medju politički medjusobno polarizovanim zvanicama. Bez obzira na to da li se radi o odluci da se baš ove godine oda počast Lenonu kao direktan odgovor aktuelnoj administraciji, bilo bi gotovo nemoguće iskusiti njegovu muziku bez uplitanja u politiku, pokušavajući da se pronadje mir u vremenima nesklada, navodi se u Bilbordovom tekstu.




Foto: Philiater1

Post a Comment

Previous Post Next Post