Piter Donat, koji je tumačio lik oca Foksa Moldera i igrao u dva Kopolina filma, umro je u ponedeljak u devedesetoj godini. 

Prema rečima supruge Marije, uzrok smrti je povezan sa dijabetesom. 

Donat, koji će možda ostati najprepoznatljiviji po ulozi Bila iz Dosijea X, bio je aktivan u pozorištu, tumačeći uloge Sirana de Beržeraka, Prospera, Šajloka, Kralja Lira i Hadrijana VII. Pojavljivao se i u više poznatih serija, medju kojima su The F.B.I., Hawaii Five-O, Mannix, McMillan & Wife, Hill Street Blues i Murder, She Wrote.  

Na karijeru pokojnog kanadskog glumca uticala je karijera njegovog ujaka Roberta, koji se bavio istim poslom. Piter je svoje zanimanje započeo u pozorištu, uz nekoliko naknadnih televizijskih uloga, da bi 1957. godine usledlo prvo pojavljivanje na Brodveju, i to u komadu The First Gentleman.


Izvor: Variety

---

Nedavno nas je napustio još jedan od gostujućih glumaca iz Dosijea X. Bart Rejnolds, koji je preminuo u 82. godini, ostao je upamćen po ulozi Boga, u epizodi Improbable (deveta sezona). Rejnolds je tražio ulogu u seriji, oko čega mu je pomogao Robert Patrik, a samu ideju je odobrio Kris Karter.

Glumac je pre tri godine izrazio želju za još jednim pojavljivanjem u seriji, nakon vesti da je Foks odobrio desetu sezonu: "Znam da je ovo veoma dobra serija. Ukoliko me se još uvek sećaju, voleo bih da se opet pojavim u njoj." Ova želja mu, nažalost, nije bila ispunjena. 

Post a Comment

Previous Post Next Post