Ukratko: ništa. Ipak, krenimo redom. Prema informacijama koje su objavljene pre tri godine, film Official Secrets imao je svoju premisu i listu glumačke ekipe:

"Džilijan je u pregovorima povodom uloge u filmu Official Secrets, sa Harisonom Fordom u glavnoj ulozi. U pitanju je politčki triler smešten u 2003. godinu i fokusiran je na ilegalne radnje Državne bezbednosne agencije usmerene protiv Saveta bezbednosti, kako bi akcije protiv Iraka išle prema zamišljenom planu."

"Andersonova će najverovatnije glumiti agentkinju britanske službe MI6 koja je na neki način upletena u ostvarivanje tog kobnog plana."

"Scenario će biti radjen prema knjizi Špijun koji je pokušao da spreči rat: Ketrin Gan i tajni plan za prekid invazije na Irak."

Medjutim, tokom juna 2017. godine, pred sam početak snimanja filma, Džilijan je izjavila da nije dobila nikakve vesti o projektu od kako je izabrana na kastingu. Već početkom januara 2018, doneta je odluka da će se film ponovo naći u razvojnoj fazi i da se menja producent, dok su mesec dana kasnije Kira Najtli i Met Smit dobili uloge na novom kastingu, a celokupna ranija postava (Harison Ford, Entoni Hopkins, Pol Betani, Natali Dormer, Martin Friman, Džilijan Anderson) je izbrisana iz projekta.

Nakon što je ideja filma ponovo razvijena, startovala je nova produkcija.

Ovaj politički triler zasnovan je na istinitoj priči o Ketrin Gan (Kira Najtli), ženi koja je novinarima otkrila tajne informacije i razotkrila nelegalne aktivnosti američke agencije tokom invazivne kampanje na Irak 2003. godine. Nakon što su ove informacije dospele na naslovnu stranu Obzervera, Ganova je priznala da stoji iza mejla koji je prosledila štampi, a zatim je i uhapšena zbog povrede Zakona o tajnim informacijama.

Official Secrets će se premijerno prikazati 30. avgusta u Americi.


Izvori: AV Klub, Radio Tajms, Vikipedija

Post a Comment

Previous Post Next Post