Ne postoji deo sveta koji nije zahvaćen pandemijom, zbog čega ne samo da je narušeno zdravlje miliona ljudi, već je došlo i do pojave ogromnih društvenih i ekonomskih poremećaja. Tihi danak je takođe uzeo maha, preko izolacije, anksioznosti, finansijskih poteškoća i loših misli koje su pogodili svaku zajednicu. Glumica Džilijan Anderson i Kristofer Bejli, čelnik Umetnosti i zdravlja, pri Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, diskutuju o ličnim iskustvima o pomoći koju može pružiti umetnost, suočeljavanju sa teškim društvenim problemima i pružanju pomoći zajednici. Njihovi sagovornici su ser Antoni Gromli, britanski skulptor, kao i generalni direktor SZO, dr. Tedros Gebrejesus.

Film je zamišljen kao serija događaja nastalih pod pokroviteljstvom SZO, a snimljen je u produkciji Kulturaneres, koja se bavi kulturnim kampanjama i izložbama, sa ciljem ostvarivanja dugoročne saradnje i mira, putem umetnosti.

Njihova akcija nazvana Healing Arts London je humanitarnog karaktera i sva prikupljena sredstva od aktuelnih aukcija će iskoristiti SZO kao hitan odgovor sa problemima nastalim u mentalnom zdravlju.

Post a Comment

Previous Post Next Post