Kompanija "2C Creative" nedavno je odradila novu promo kampanju za potrebe produkcije Foks, kojom se označava povratak serije "Dosije X" u okvire nacionalne sindikacije. Trodelna kampanja najavljena je u vidu promotivnih spotova. Prvu fazu kampanje karakterišu tipografski prikazi prožeti simbolima karakterističnim za seriju: neidentifikovani leteći objekti, vanzemaljci, oružje i poznate izjave Moldera i Skali.

Druga faza sadrži promo spot fokusiran na paranoju i cenzuru, uz prateće efekte koji kao da nam saopštavaju da vlasti negoduju prikazani sadržaj. Treća i poslednja faza odnosi se na strip koji potpisuje jedan od velikih fanova serije, Gregbo Votson. Tokom zajedničke saradnje sa timom pomenute kompanije, Votson je transformisao narativ serije u dinamičnu grafičku novelu.

“S obzirom na to da sam veliki fan serije, bilo je zabavno otići korak unazad i promovisati je na inovativan i jedinstven način”, izjavio je scenarista i producent kompanije Erik Gardner. “Znajući da imamo priliku da privučemo potpuno novu generaciju fanova, projekat nam je pružio još veće zadovoljstvo.”

Post a Comment

Previous Post Next Post