"Rezervoar" prati priču običnog čoveka u neobičnom vremenu. Dobijamo uvid na naš današnji svet pandemije i Njujork gledamo očima bivšeg veterana sa Vol strita, Ridlija, koji se, u svojoj usiljenoj samoći u karantinu, osvrće na sopstveni život. Ispituje svoje pobede, neuspehe, mučna pitanja - karijeru, razvod, otuđenu ćerku - i propituje šta sve to znači i ko je zapravo bio.


Sedeći i razmišljajući iz noći u noć, gledajući kroz svoj ogromni prozor sa vidikom iznad rezervoara Sentral parka, Ridli će zapaziti trepćuće svetlo u stanu preko puta parka, kao da mu usamljena osoba u karantinu signalizira Morzeovom azbukom. Njegova odlučnost da otkrije ko je tajanstvena žena u nevolji zarobljena u sopstvenom tornju na Petoj aveniji, vodi ga u epsku potragu koja će ga na kraju dovesti u zabludu ludilom ili ispunjenjem sopstvene mitske sudbine. Da li je on umirući čovek koji luduje ili se Everimen pretvara u heroja? Ili oboje? Kako se radnja bude razvijala, pratićemo Ridlija dok napušta bezbednost svog stana u nameri da spasi fatalnu ženu sa Pete avenije i njegovo spuštanje u opasan, sve nadrealniji svet globalnih zavera, ludila i bolesti ovog vremena okovanog kovidom; još dalje, u trajne misterije ljubavi i očinstva; i još dalje, u osnovnu misteriju samog života. Kako Ridlijevi postupci postaju sve više i više nekarakteristični, shvatiće šta je ključ svih misterija sadašnjosti, ali i da čitava istorija leži duboko ispod ledenih voda rezervoara.

Dejvid Duhovni i Pedro Paskal će diskutovati o konceptu knjige (27. maj 2021, u 23h po našem vremenu), prirodi audio narativa za televizijske glumce, utiscima sa snimanja i romanu "Truly Like Lightning". Karte za ovu diskusiju se mogu poručiti preko linka 92y.org

Audio knjiga je dostupna u pretprodaji: Audible

Post a Comment

Previous Post Next Post